EVCİL HAYVANINIZ İLE SEYAHAT RİSKLERİ VE BUNLARDAN KAÇINMANIN YOLLARI

EVCİL HAYVANINIZ İLE SEYAHAT RİSKLERİ VE BUNLARDAN KAÇINMANIN YOLLARI

Bir gezi planlıyorsunuz ve dolayısı ile tüylü aile üyenizi de götürmek istiyorsunuz. Kediniz veya köpeğiniz ile birlikte ayrılmadan önce, ister evcil hayvanlarla birlikte ister uçak ile seyahat edin, dikkat etmeniz gereken şeyler olduğunu bilmeniz gerekir. 

Doğru planlama ile evcil hayvan seyahatleri sırasında en iyi arkadaşınızı güvende tutabilir ve bir ömür boyu sürecek anılar biriktirebilirsiniz. 

1.Yol Tutması 

Evcil hayvanlarda yol tutması yaygın olarak görülür. Bazı evcil hayvanlar 1 kez kusabilir ve alışabilirken, bazıları alışamayabilir. Stres ve rahatsızlığın bir göstergesi olmasının yanı sıra, evcil hayvanınızın seyahate uygun bir aday olmadığını da gösterebilir. Uzun araba yolculuklarında suya sınırlı erişimle birlikte kusma, kolayca dehidrasyon yol açabilir, bu sadece rahatsız edici değil onun için çok tehlikeli de olabilir. 

Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce evcil hayvanınızla kısa sürüşleri test etmeniz önerilir. Ayrıca bulantı önleyici ve anti-anksiyete ilaçlarını veteriner hekiminiz ile görüşmeniz önerilir. Çoğu zaman, evcil hayvanınız için optimum etkiyi elde etmek için doz ayarlaması yapmak gerekir. 

 2.Sürüş Tehlikeleri (Hareket Anında Olabilecek Tehlikeler)

Bazı evcil dostlarımız yoldayken stres anında kendilerini yaralayabilir ve tehlikeli sürüş koşulları yaratabilir. Özellikle kediler için uygun kısıtlama gereklidir. Bazı maceracı ve soğukkanlı kediler dışında, tüm kediler uygun bir kedi kafesine koyulmalıdır. Bunun haricinde bazı evcil hayvanlar evcil hayvan taşıma kafeslerinde daha çok strese girebilir ve onlar için daha riskli bir durum teşkil edebilir. 

Evcil dostlarınızı herkesten daha iyi tanıyan sizler, onun için uygun koşulu bulmaya çalışmalısınız. “Bu ortamı ne kadar iyi tolere edebilecek? Küçük bir kafeste çok zaman geçirmeye alışkın mı? Ve önlem almanız gereken hareket hastalığı veya kaygı konuları var mı?” 

3.Dinlenme Anındaki Olası Tehlikeler 

Dinlenme molaları uzun süreli araç kullanımlarında oldukça iyi gelir ancak aynı zamanda potansiyel riskleri de barındırır. Çünkü muhtemelen diğer yolcuların da molalar için durduğu yerlerde duruyorsunuz ve bu da geride bırakılan her şeyi evcil hayvanınızın bulması demektir. Bu bir parça şeker, çürümüş yiyecek, çöp, kemik, hatta birinin evcil hayvanın taşıdığı bir virüs veya bakteriyi içerebilir. 

Çevreyi temiz tutmak için her zaman yanınızda( köpek sahipleri için) dışkı poşeti bulundurmanız önerilir. Olası tüm evcil hayvan artıklarınızı toplayınız, çünkü bunlar vahşi yaşam için su kaynaklarını kirletebilir ve var olan hastalıkları diğer hayvanlara veya vahşi hayata bulaştırabilir. 

Tüm evcil hayvanların, kaçmaları veya kaybolmalarına ihtimaline karşı, kimlik bilgilerinin olduğu bir tasması ve mikroçipi olmalıdır. 

4.Beklenmedik Yaralanma ve Hastalık

Evcil hayvanınızın hastalanması veya yaralanması durumunda bir plan yapmak onun hayatını kurtarabilir. Gideceğiniz bölgeye en yakın ve en uzak veteriner kliniklerini önceden araştırmanız gerekir. Hastalık geçmişi olan evcil hayvanınız ile seyahat ediyorsanız daha önce yapılan tahlil ve tedavi uygulamalarının nüshalarını yanınızda bulundurmanız önerilir. Seyahate uygunluk durumunu hekiminiz ile konuşup değerlendirme yapmanız çok daha uygun olacaktır. 

5.Evcil Hayvan Seyahatinin Evcil Hayvanınız İçin Doğru Olup Olmadığına Karar Verme 

Ev arkadaşınız olan evcil hayvanınızı herkesten daha iyi tanıyorsunuz. “Günün daha iyi bir bölümünü bir arabada veya kafeste geçirip sonra evin tanıdıklarından uzaklaşarak daha fazla strese girecekler mi? Yoksa siz evden uzaktayken sizden ayrı kalmak mı daha fazla üzüyor? 

Evcil hayvanınızı seyahate çıkarmaya karar verirseniz beklenmedik durumları planlamak için günlük değil önceden plan yapmanız önerilir.


Geçen Haftanın Kedileri